Seurakunta voi olla mukana vahvistamassa tulevaisuususkoa
Kirkko on julkistanut ensi vuodelle seitsemän hallitusohjelmatavoitetta.
Kirkon työntekijänä oli riemastuttavaa nähdä Ryhmäteatterin Vaellus-näytelmä. Siinä kuvitteellisen seurakunnan kuormittuneet työntekijät lähtivät vaellukselle Lappiin. Käsikirjoittaja Anna Krogerus halusi nostaa esiin mielestään teatterin kanssa samankaltaisen työyhteisön. Krogeruksen mukaan kirkolla ja teatterilla on yhtäläisyyksiä. Kummatkin kamppailevat yhteen tulemisen kanssa ja kummatkin ovat olemassa tuodakseen esiin muita arvoja kuin rahan. Krogeruksen mielestä talouden ristipaineessa eläminen kuitenkin kuluttaa. Se voi myös aiheuttaa syvimpiin arvoihin isojakin joustoja, jotta yleisöä saataisiin paikalle.
Vaellus kertoo keski-iän kriisistä, jolloin usein kyseenalaistetaan tututuksi tulleita reittejä ja mietitään: Tässäkö tämä oli? Vieläkö elämään voisi tulla jotain uutta?
Kirkolla ja teatterilla on yhtäläisyyksiä.
Myös kirkko on uuden edessä. Kirkko on julkistanut ensi vuodelle seitsemän hallitusohjelmatavoitetta: Eriarvoisuuden vähentäminen vahvistaa yhteiskuntarauhaa, nuorten hyvinvointiin panostaminen luo tulevaisuususkoa, tasapainoinen aluekehitys rakentaa luottamusta, uskonnonvapaus tuo turvaa ja toivoa ihmisten elämään, uskontolukutaito vahvistaa keskinäistä ymmärrystä, oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden edistäminen rakentaa turvallisempaa maailmaa ja ilmastokestävän elämäntavan edistäminen on hyvinvoinnin perusta.
Tärkeimpänä näen tulevaisuususkon vahvistamisen yhteiskunnassamme. Miten voimme seurakuntalaisina rakentaa yhteisöllistä ja turvallista elinympäristöä kaikille? Toivon, että vaalien jälkeen seurakuntalaiset antavat edelleen aktiivisesti palautetta. Seurakuntien toimintaan voi vaikuttaa myös vaalien välillä.
”On portti aina auki myös tulevaisuuteen, huomenna Herra siunaa taas meidät uudelleen”
Virsi 452: 4